Tanker om å bli Oppdretter, les dette.

Man bør alltid som valpekjøper velge en oppdretter som registrerer valpene sine i NKK.

Alle ikke registrerte valper er å regne som blandingshunder og kan aldri komme inn i registrert hundeavl.

En seriøs oppdretter er opptatt av foreldrens helse og har kontroll på linjene bakover, og har da mulighet til å ta hensyn til event. problemer bakover i mange generasjoner.

Alle ønaker seg en frisk valp, og med en seriøs oppdretter i ryggen som følger NKK og NBFK's rettningslinjer for avl, har man de største sjanser for at dette blir resultatet.

Alle hunder er levende individer, sammensatt av mange mange gener men uforutsette ting kan skje den beste. Ingen seriøse oppdrettere ønsker seg ikke syke hunder og gjør alt de kan for å at valpene skal få et langt liv og være sunne og friske.

Oppdrettere har ansvaret for sosialisering , riktig mat og stell, og tilvenning i den grad det er mulig i 8-10 uker mens valpene er hos dem. Etter denne tiden er ansvaret lagt over til valpekjøper som må gjøre ting riktig, og ha mye tid til avvenninger som nå skal skje, som å lære de renslighet, være alene hjemme, og sørge for stell av pels og riktig mat .

En valp som er overlatt mye til seg selv vil feks. ikke bli romsren på lang til.

Oppdrettere består av vanlige mennesker som har en genuin  interesse for hund.

Og ha et kennelnavn er ikke det samme som om man har en "kennel".  Det er ikke det samme om man har et kennelnavn så er men en oppdretter heller. En oppdretter er en person som tar ansvar for de valpene man leverer og er tilknyttet NKK og sin raseklubb NBFK og følger disses etiske grunnregler for avl og oppdrett.

Norsk Bichon Frise klubb har strengere og egene rettningslinjer for sin klubbs medlemmer, og oppdretter og de som bruker hannhundlisten forplikter seg til å følge disse retningslinjene.